Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (szerk.)
Hirdetés

Miközben Tarlós István számos konkrétumot is megfogalmazott Karácsony Gergely kijelentéseivel, zuglói eredményeivel és szombati kampánynyitójával kapcsolatos kritikájában, az ellenzéki főpolgármester-jelölt csak egy momentumra reagált – jó ellenzéki szokás szerint elferdítve Tarlós István szavait.

„Tarlós ma megint nekem rontott, most azért, mert én nem Budapesten születtem. A budapestieknek közel fele, hozzám hasonlóan, nem beleszületett, hanem beleszeretett ebbe a városba. Tarlós szerint ők – mi – nem vagyunk igazi budapestiek. Tarlós megosztja, osztályozza a budapestieket. Szégyellje magát! Ez méltatlan egy főpolgármesterhez!”

– írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

Ezzel szemben az igazság az – amint arról a Magyar Távirati Iroda is beszámolt tudósításában –, hogy Tarlós István azt mondta a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban:

„[Karácsony Gergely] nem mondott igazat a fakivágásokról, nem mondott igazat a bérlakásokkal kapcsolatban. Ez az egyik. A másik, hogy nem ismeri a várost, ő maga sem budapesti. Nem ismeri az önkormányzatra vonatkozó törvényeket, nem ismeri magát az önkormányzati rendszert, a problémákat.”

Emiatt hisztizik most Karácsony Gergely, aki szerint a fideszesek lenézik a budapestieket. „Számomra mindenki budapesti, aki szereti ezt a várost” – adja meg a maga roppant liberális és egyúttal tökéletesen használhatatlan definícióját a budapesti jelzőre az ellenzék nagy reménysége.

Tarlós ma megint nekem rontott, most azért, mert én nem Budapesten születtem. A budapestieknek közel fele, hozzám…

Gepostet von Karácsony Gergely am Montag, 2. September 2019