Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Hirdetés

Az ellenzéki politikus fővárosi eredményváró rendezvényén úgy fogalmazott: ez a győzelem arról szólt, hogy a hatalom embereinél mindig erősebb az emberek hatalma, a szeretet és az együttműködés mindig legyőzi a gyűlöletet, a hazugságot mindig legyőzi a valóság.

Ez a győzelem arról szól, hogy Budapestet a 20. századból átviszik a 21. századba és a fővárost „mind a tíz körmükkel ott tartják, ahova a történelem mindig is emelte”, visszaviszik Európába – tette hozzá.

Azt mondta, hogy az elmúlt évtizedek leggyomorforgatóbb kampánya volt a mostani, de ő a lélekemelő pillanatokra emlékszik. A kampány során a budapestieket bevonták a döntésekbe, az ellenzéki pártok pedig megértették, hogy akkor lehetnek sikeresek, ha szövetségeseket keresnek egymásban és a változást akaró emberekben – mutatott rá.

Karácsony Gergely úgy értékelt, október 14-én „egy másik országban ébredünk”, egy olyanban, ami elkezdte visszaszerezni a saját szabadságát. Közölte, nem az ő és nem az ellenzéki pártok, hanem a budapestiek győzelméről van szó, amit azért vívtak, hogy visszaszerezzék a fővárost.

Budapest holnaptól mindannyiunk közös otthona lesz és azokat is képviselni fogom, akik nem rám szavaztak – jelentette ki a politikus, aki köszönetet mondott az őt támogató politikusoknak, civileknek és szavazóknak.

A pártok helyesen teszik, ha lehetőséget biztosítanak a civil jelölteknek is – hangsúlyozta.

A kampány véget ért, most a munka következik, neki pedig az a dolga, hogy békét hozzon a felzaklatott fővárosban valamint a feszültséggel és gyűlölettel teli országban – mondta.

Szólt arról is, hogy új alapokra helyezné a főváros és kormány közötti viszonyt: nem háborúra, hanem méltányos együttműködésre készül a mindenkori magyar kormánnyal.

Egy budapesti vagyok a sok közül, de az a sorsom, hogy az elkövetkező öt évben annak a Budapestnek legyek a polgármestere, ami ebben a ciklusban fogja ünnepelni a 150. születésnapját – fogalmazott.

Elmondta, Tarlós István telefonon gratulált neki. Karácsony Gergely megköszönte a leköszönő főpolgármester eddig elvégzett munkáját.