A főpolgármester ezt vasárnap közölte a Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-hez eljuttatott közleményben tudatta, hogy Palkovics László – a hétfő reggel 8 órára tervezett egyeztetésen – kész bemutatni Karácsony Gergelynek a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét.

„A meghívás elfogadása esetén a kormányzati oldalról véglegesnek tekinthető szövegváltozatot a felek akár azonnal alá is írhatják majd” – közölte az ITM.

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében megjegyezte, hogy vasárnap délután másnap reggelre tárgyalni hívni valakit „finoman szólva nem elegáns, főleg, ha telekürtölöd vele a sajtót”.

Korábban írtuk

A főpolgármester kitért arra is, hogy a miniszter saját szavait cáfolja azzal, hogy „most hirtelenjében elküldte a támogatási szerződést, hiszen korábban azt mondta, csak az aláírásom hiányzik a folyósításhoz”.

Karácsony Gergely szerint az igazi kérdés az, „miért kell az egységes ellenzéknek tiltakozni, követelőzni, akciózni, erőt mutatni ahhoz”, hogy a fővárosi közlekedés hozzájusson a törvényben garantált támogatáshoz. Ráadásul – mint megjegyezte – ez is egy „igen szerény összeg”, a teljes költségvetés mindössze 7 százaléka, nagyjából annyi, amit a jegyet és bérletet vásárló utasok áfaként már befizettek az államnak.

Ezzel együtt a főpolgármester azt írta: ott lesz a hétfő reggeli tárgyaláson. „Viszek magammal tollat is, hogy a budapestiek ne lássák kárát a kormány kicsinyességének” – fogalmazott bejegyzésében Karácsony Gergely.