Fotó: MTI/Varga György
Hirdetés

– Nagy hiány tátonghat a fővárosi önkormányzat kasszájában, ha arra vetemedett a városvezetés, hogy mindenféle egyeztetés nélkül rátegye a kezét az állami támogatásokra, amit azért kaptak a budapesti vendéglátósok, hogy kitartsanak az újraindulásig, és megtarthassák a dolgozóikat.

Felháborító, arcátlanul arrogáns húzás belerúgni a veszteségektől földön fetrengő vállalkozókba és több ezer fővárosi munkavállalóba – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Kovács László. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke arra hívta fel a figyelmet: tagjaik közül több cég jelezte, hogy a nemrégiben beérkezett egyösszegű ágazati bértámogatásokból éppen aktuális lenne a fizetések rendezése.

Azonban a számlatulajdonosok megdöbbenve tapasztalják, hogy a pénzeiket megcsapolta a főváros azon a címen, hogy elmaradt az érintettek 2020-as évre szóló iparűzési adóelőlegeinek befizetése.

– Az előlegfizetés tavaly ősszel volt aktuális, de a vendéglátósok akkor kérték Budapest önkormányzatától, hogy méltányossági alapon ne a megszokott módon, az előző évi közteher alapján állapítsák meg a 2020-as előleget, mivel az a vírus uralta forgalom alapján egész biztos, hogy feleslegesen túlterheli az egyébként is vergődő cégeket – vázolta az ipartestület elnöke.

Korábban írtuk

Aláhúzta: a szakma mélyen megdöbbent azon, hogy miközben hónapról hónapra a kormánnyal közösen harcolnak a vendéglátás megmentéséért, a Karácsony Gergely vezette városvezetés nem hogy támogatást nyújtana, hanem érzéketlen módon elszedi az állam által megítélt segítséget is a munkavállalók fizetéséből.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható el, IDE KATTINTVA.