Fotó: MTI, szerk.
Hirdetés

„Elfogadta a 2020. évi költségvetését a Főváros Közgyűlése. Mivel a vitában engem is megszólítottak és közlekedési szempontból több fontos döntés is született, engedjetek meg néhány gondolatot” – írta Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid.

„Nagyon sajnálom, hogy hosszú vita után az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálását – Ughy Attila képviselő javaslatát elutasítva – végül nem emelte be az idei költségvetésbe a Közgyűlés, így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában. Szerintem ez így nincs jól, a metrókocsik légkondicionálását meg kell oldani, ahogy az októberi választások előtt még mindenki, Tarlós István és Karácsony Gergely is egyetértett abban, hogy ezt a valóban jelentős hiányosságot pótolni kell ebben az önkormányzati ciklusban” – fogalmazott a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

„Az az utasok érdeke, hogy ez a fejlesztés ne süllyedjen az elfelejtett választási ígéretek és politikai odamondások világába, mivel a vonatok klimatizálását tényleg várják a budapestiek.”

Mint ismert, Karácsony Gergely tavaly nyáron, még az előválasztási kampány során, élénken foglalkozott a kérdéssel. A jelek szerint már nem annyira fontos neki az ügy. Tarlós István újraválasztása esetén viszont klimatizálták volna a szerelvényeket.

Elfogadta a 2020. évi költségvetését a Főváros Közgyűlése. Mivel a vitában engem is megszólítottak és közlekedési…

Gepostet von Vitézy Dávid am Mittwoch, 26. Februar 2020