Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja az ünnep közeledtével különösen odafigyel a hajléktalanokra és a rászoruló családok gyermekeire.

December 19. és 23. között naponta 200 adag meleg ételt adnak az éhezőknek Budapesten.

December 19-én az országos központ Devecseren összesen 500 óvodás és iskolás gyermek számára szervez karácsonyi ünnepséget. A legkisebbek bábelőadáson, az iskolások Kaláka koncerten vehetnek részt délelőtt a Művelődési Házban. Az ünnepséget követően minden gyermek ajándékcsomagot kap, amelyekhez többek között 1000 kg szaloncukrot, 150 kg parányt és 150 kg nápolyit is felhasználtak.

December 21-én 17 órától idén is megrendezik a Hajléktalanok karácsonyát a Nyugati pályaudvar központi csomagmegőrzőjében. Az ünnepségre a hajléktalanok irodalmi műsorral készülnek, hozzájárulva ahhoz, hogy a karácsony ünnepét közösségben tudják megélni. A műsort követően a Karitász munkatársai nagyobb ajándékcsomagokat osztanak szét az otthontalanok között.

Másnap, december 22-én 15 órától a Magyar Szentek Templomába várnak közel 250 gyermeket, akik számára rövid műsorral is készülnek. Ezt követően Erdő Péter bíboros, az egyházmegye főpásztora, valamint Mádl Dalma asszony, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete oszt ajándékot minden jelenlévő gyermeknek.