Hirdetés

A Jobbik vezére Facebook-oldalán osztotta meg elmélkedését az előválasztás második fordulójával kapcsolatban (amin, mint ismeretes, ő már nem rúg labdába).

Amikor kiderült, hogy nem jutok miniszterelnök-jelöltként a második fordulóba, elmondtam, engem nem a helyezés érdekel, hanem az, hogy az ellenzéki összefogás stabil maradjon, a győztest pedig teljes mellszélességgel támogatni fogom – írta Jakab Péter.

Erre most két miniszterelnök-jelölt (Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter – szerk.) bejelentette, hogy a második fordulóban összefognak, hogy ne a harmadik (Dobrev Klára – szerk.) nyerjen. Ha azért fognának össze, hogy ezzel növeljék az ellenzéki szavazók számát, esetleg így bátorítsák a még bizonytalanokat, akkor üdvözölném. De ha azért fognak össze ketten, hogy ne a harmadik nyerjen, azzal nem tesznek mást, mint sebeket ejtenek. Függetlenül attól, hogy sikerül-e a tervük vagy sem. A vesztes fél szavazói fognak sérülni, és ezzel a kormányváltás esélye – aggodalmaskodott a Jobbik alpári stílusáról ismert elnöke.

Srácok! Mi lenne, ha nem legyőzni akarnánk egymást, hanem kiegészíteni? Mi lenne, ha nem egymás ellen fognánk össze, hanem Orbán ellen? Mi lenne, ha nem árkot ásnánk a szavazótáboraink közé, hanem egyesítenénk őket? Megmondom, mi lenne. Győznénk. Nem csak mi, hanem a nemzet. Ne játsszátok el az esélyt – szólította fel a jelölteket Jakab.

Korábban írtuk