A Cserkészszövetséghez akkor lehet csatlakozni, ha valaki egyetért velünk és képviselni tudja az értékeinket – jelentette ki az Echo TV-ben a Magyar Cserkészszövetség ügyvezető elnöke arra reagálva, hogy egy baloldali hetilap rasszizmussal vádolta meg a szervezetüket. 

Képernyőfotó: echotv.hu

Képernyőfotó: echotv.hu

Pótor József hangsúlyozta: „Vallásos szervezet vagyunk, elkötelezettek vagyunk a saját nemzetünk iránt, fontos a politikamentesség, ha valaki ezt el tudja fogadni, akkor jöhet csak létre egy új cserkészcsapat”.

Az esettel kapcsolatban elmondta, hogy ők nem egy táboroztató szervezet, ők közösségeket szerveznek, amelyek együtt mennek táborozni. „Bármennyire is szeretné külsős ember, legyen roma vagy nem roma, attól még nem visszük el” – jelentette ki az elnök.

Hangsúlyozta: arra van lehetőség, hogy meghívás után ott legyenek egy-egy eseményen, de ez nem jellemző, ez akkor szokott előfordulni, ha megalakul egy cserkészcsapat és segítségre van szükségük.

A kerületben többször meghívták őket több programra, de a szóban forgó eseményre nem. Ők befizették a pénzt, de erre nem kérte őket senki, ez önmagában nem létesít semmilyen jogviszonyt” – jelentette ki Pótor József a Napi aktuálisban.

A teljes beszélgetést erre a linkre kattintva nézhetik meg.