A devecseri plébánián koordinációs központot állítottak fel, és innen szervezik a mentéshez és az ellátáshoz szükséges munkálatokat és szállítmányokat. Az áradást követően 100 pár gumicsizmát, védőruhákat, 500 pár gumikesztyűt, maszkokat, vödröket, takarítóeszközöket és 2 mázsa konzervélelmiszert osztottak szét a helybelieknek.

A mai napon folyamatosan érkeznek további védőeszközök és tartósélelmiszer-szállítmányok. A segélyek mellett megkezdődött az önkéntesek szervezése, akik a fizikai munkákban jelentenek nagy segítséget.

A Karitász továbbra is várja önkéntesek jelentkezését, akiktől kérik, hogy csak előzetes egyeztetés után induljanak a helyszínre, hogy ott a megfelelő felszereléssel és munkákkal tudják már várni őket a szervezet koordinátorai.

A devecseri és kolontári plébánián folyamatos ügyeletet tart a Karitász, ahol várják a károsultakat és koordinálják a munkafolyamatokat, valamint lelkisegély-szolgálatot is működtetnek. Itt van lehetőség a katasztrófavédelmi munkálatokban résztvevőknek is a tisztálkodásra, melegedésre, étkezésre. Holnaptól Kolontáron 200 fő étkezését biztosítja a segélyszervezet.

A vörösiszappal elöntött területeken élők megsegítésére a Katolikus Karitász gyűjtést szervez.

Az adományokat a Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00800007 számú bankszámlájára várják, a közlemény rovatban az „ISZAPÁR” megjegyzést kell feltüntetni.