A felsőoktatási intézmény tájékoztatása szerint a nyári egyetem célja, hogy a hallgatók anyanyelvükön vehessenek részt a kifejezetten nekik szervezett szakmai képzésben – ezzel is erősítve nyelvi integritásukat -, és a sokszínű kulturális programnak köszönhetően bepillantást nyerhessenek Budapest pezsgő diákéletébe.

Az Egységben a tudomány mottóval tartandó programot négy szekcióban rendezik meg: a jogtudományi szekció a jogállam és az egyéni autonómia témakörével foglalkozik, a humántudományi szekció témája a humán és a természettudományok metszéspontjai, a természettudományi szekció a természettudományban megjelenő modelleket veszi sorra, míg az informatikai szekció az informatika modern technológiáit tekinti át.

A nyári egyetem lezárásaként a hallgatók megtekintik a Pannonhalmi Apátságot, majd felkeresik a neves apátsági borászatot és pincészetet, ahol borkóstolón vesznek részt.

A rendezvény szekcióinak közös megnyitóját július 11-én, hétfőn tartják az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

(MTI)