Karsai József szocialista országgyűlési képviselő közleményben fenyegette meg a bankokat, a multikat s lényegében a kormányt is. Karsai szerint ugyanis a bankok lenyelik a megszorításokból származó pluszbevételeket, kiviszik külföldre a betétesek pénzeit, s megszűnik a magyar mezőgazdaság finanszírozása, hitelezése, ennek következtében pedig a multik hamarosan megszerezhetik a magyar gazdák földjeit, áron alul, ahogyan megtették ezt szerinte már Dél-Amerikában, Törökországban és másutt is.

Karsai szerint a devizahitelesek törlesztőrészleteit is sokkal nagyobb arányban kellene csökkenteni, mivel a forint jelentősen erősödött az euróhoz képest az elmúlt hetekben.

Karsai József soha nem látott demonstrációkat, gazdatüntetéseket ígért arra az esetre, ha kérdéseire nem kap megfelelő választ, s nem történnek meg a megfelelő intézkedések. „Tisztelt Multi Felvásárlók, amíg én élek, nem leszünk az Önök cselédei. Fiaink, unokáink nem lesznek a saját hazájukban az Önök bérmunkásai, »rabszolgái« a volt saját földjeiken” – írja levelében az MSZP-s képviselő.

Karsai József teljes levele az alábbi linken érhető el:

http://www.mno.hu/portal/648143

(MNO)