Mindenki hazudik csak Önök nem? – Állami intézményből fertőzték meg az önkormányzati intézményeket?

Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos azonnali kérdése " Mindenki hazudik csak Önök nem? " címmel. A hétvégén bejárta a magyar médiát az a hír, hogy a Bajcsy Kórházban milyen súlyos volt a fertőzések aránya és hogy még a dolgozókat sem tesztelték le. Adjon a kormány egyértelmű választ, hogy igaz-e, hogy a dolgozókat csak eseti jelleggel és csak március végén kezdték el szűrni? Igaz-e hogy a koronavíris fertőzött betegek és a többi beteg azonos folyosón azonos mosdót, wc-t használhattak? Igaz-e, hogy a fertőzött betegeket szűrés nélkül küldték vissza az idősotthonokba? Igaz-e, hogy nem volt használható eljárási rend a fertősések és a fertőzöttek megfelelő kezelésére? Azaz, nem készül tfel az állam és az állami intézmény. A kormány másokra próbálja a felelősséget áttolni, hazudozással próbálja elterelni az igazságról a szót, de mindig minden kiderül! Hetekig csak a Pesti útról beszéltek, noha napról napra kiderül, hogy az államilag fenntartott intézményekben terjed leginkább a koronavírus-járvány: április 16-a és 29-e között is több mint 2,5-szeresére nőtt a szociális intézményekben a fertőzés, hóvégére már 27 idősotthonban jelent meg a vírus! Felszólítjuk a kormányt, fejezze be a hazudozást és tegye meg a megfelelő intézkedéseket! Müller Cecilia elismerte közvetve, hogy a Pesti úti önkormányzati intézménybe az állami intézményből kerülhetett be a fertőzés.Állami intézményből fertőzték meg az önkormányzati intézményeket?

Gepostet von MSZP am Montag, 18. Mai 2020
Hirdetés

Korózs Lajos (MSZP) a Bajcsy-Zsilinszky kórházról tett fel kérdéseket. Azt firtatta, igaz-e, hogy az egészségügyi dolgozókat csak március végén kezdték szűrni és csak szúrópróbaszerűen, igaz-e, hogy kétméteres gipszkarton fallal választották el a koronavírusos betegeket a többitől, közös mosdót kellett használniuk, és amíg nem derült ki a teszteredmény, közös kórteremben feküdtek az ellátottak, továbbá igaz-e, hogy nem állt rendelkezésre eljárásrend a kórházban.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kifejtette: az állítások nem igazak. A kórház dolgozói közül eddig 24-nek lett pozitív eredménye, ők enyhe tüneteket mutatnak vagy tünetmentesek – közölte. Hozzátette: a kontaktuskutatások során nem találtak semmilyen direkt kapcsolatot a kórházi fertőzés és a Pesti úti idősotthonban előforduló megbetegedés között.

Közölte: ugyanakkor a főváros fenntartásában lévő idősotthonok minden tízedik lakója fertőzött, az elhunytak közül minden hatodik ilyen intézményben él. Az összes idősotthonban igazolt fertőzöttek több mint a fele fővárosi fenntartású idősotthonból kerül ki – fűzte hozzá.

Korábban írtuk

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) arról beszélt, hogy Müller Cecília korábban azt mondta a Pesti úti idősotthonról, hogy az első igazolt eset egy dolgozóé volt, de máshogy is bekerülhetett a vírus az intézménybe, vagyis elismerte, hogy akár a kórházból is bekerülhetett a fertőzés. Ráadásul más idősotthonokban is voltak fertőzések, mégis mindig csak a Pesti útiról beszélnek – tette hozzá.

Kásler Miklós arra kérte a képviselőt, ne használja fel a betegek szenvedését, a tragikus eseményeket arra, hogy az embereket kegyeletsértő módon hangolja.