A Fidesz uniós parlamenti delegációjának elnöke Barley újabb Magyarország-ellenes ámokfutása kapcsán fordult az EP elnökéhez.

Hirdetés

Levelében Deutsch a delegáció tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Katarina Barley német szocialista képviselő a Tageszeitung című német lapnak adott közelmúltbeli interjúban, valamint a The Pioneer portálnak adott nyilatkozatában több olyan, Magyarországra, illetve a magyar miniszterelnökre nézve becsmérlő és hazug kijelentést tett, amelyek messze túllépnek a civilizált politikai vita és egy európai parlamenti alelnöktől elvárható viselkedés keretein.

Deutsch Tamás szerint tűrhetetlen és felháborító, hogy egy politikai közösség parlamentjének alelnöke ilyen módon uszítson a sajtóban a közösség egyik tagja, jelen esetben Magyarország ellen.

Különösen annak fényében elfogadhatatlan mindez, hogy Barley asszony 2020 szeptemberében Lengyelország és Magyarország pénzügyi kiéheztetésére szólított fel, amelyért a mai napig nem követte meg az érintett országok polgárait – hívta fel a figyelmet.

Mint írja, volt már rá példa, hogy az Európai Parlament az egyik alelnökének tisztségéből való visszahívását kezdeményezte annak elfogadhatatlan kijelentése miatt.

– Megítélésünk szerint, Katarina Barley viselkedésével átlépte azt a határt, amellyel méltatlanná vált az alelnöki tisztség betöltésére. Elvárjuk, hogy Elnök asszony a Ház méltóságának megőrzése érdekében hozza meg a szükséges intézkedéseket

– nyomatékosította Deutsch Tamás.

Korábban írtuk