Olajos Péter jelenlegi MDF-es európai parlamenti képviselővel nagyon tisztességtelenül bánt el Dávid Ibolya, Csáky András pedig egy érzékeny ember – kommentálta a pártból, illetve a parlamenti frakcióból való kilépéseket Katona Kálmán parlamenti képviselő, aki elárulta: már benne is érlelődik egy hasonló döntés.

Bokros Lajos EP-listavezetővé, valamint miniszterelnök-jelöltté választása egy konstruktív bizalmatlansági indítvány keretében, olyan indítványok, amelyek teljesen idegenek a párt tagságától és egész szellemiségétől – hangsúlyozta.

Szavai szerint mindez olyan kanyart jelent, amelyet a párt nem tud bevenni. „A kormány ilyen mértékű balra rántása csak boruláshoz vezethet” – fogalmazott Katona Kálmán.

„Nagyon rossz, gyenge elnökséget sikerült választani, az elnökasszony elszabadult, és egyeztetetlen, összevissza lépéseket tesz” – fogalmazott a politikus.

Elmondta azt is, hogy a szombati választmányi ülésen felmerült az igény egy új lista felállítására, erre azonban Dávid Ibolya nem volt hajlandó. „Arra azonban nem számítottam, hogy ilyen pocsék elnökség jön össze, amely képes néhány szavazat eltéréssel bólogatni az egyik rossz döntés után a másikra”.

(InfoRádió)