Vejkey Imre közleményében azt írta, „az őszödi gyónó szócsöve”, Vadai Ágnes (DK) törvénymódosítást nyújtott be, hogy a gyónási titkot felülírja a feljelentési kötelezettség.

Hirdetés

„Visszautasítjuk ezt a nyílt támadást, melyet a Katolikus Egyházzal szemben tanúsítanak! Honnan veszik maguknak a bátorságot és a jogot, hogy beavatkozzanak olyan kérdésekbe, melyekbe kizárólagosan a Katolikus Egyház első emberének, a római pápának van hatásköre és illetékessége!?” – írta a politikus.

Hozzátette: „ez nem más”, mint az egyház, az alaptörvény, a hatályos nemzetközi egyezmények semmibevétele és súlyos beavatkozási kísérlet a kánonjogba.

„Az egyesített baloldal vezető ereje most kimutatta a foga fehérjét, a keresztényellenes agressziót, mely az igazi habitusuk” – írta Vejkey Imre. Emlékeztetett rá: „ez a beavatkozási kísérlet nem új keletű”, „sok papot hurcoltak meg, sőt végeztek ki a kommunisták azért, mert nem árulták el az Istennek tett esküjüket, vagyis nem adták ki a gyónás során tudomásukra jutott titkot”.

Korábban írtuk

A politikus szerint „most visszaköszön a kommunista terror szelleme, amikor újra esküszegésre kényszerítenék a papságot”.

Vejkey Imre azt írta: a DK sajtótájékoztatója okán kialakult téves értelmezés miatt fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy ma Magyarországon az Alaptörvény és a vonatkozó jogszabályok értelmében „minden egyházi személyre, illetve egyházi intézményben dolgozóra ugyanazok a büntetőjogi szabályok vonatkoznak, mint mindenki másra”, az ezzel ellentétes állítások „hamisak és minden valóságot nélkülöznek”.

„Ezért a keresztény közösség védelmében azt üzenem, hogy el a kezekkel az Egyháztól!” – fogalmazott.

A KDNP frakcióvezető-helyettese felvetette, „ha a DK ezt ellenzékből megengedi magának, akkor mit tenne, ha kormányzati hatalma lenne” a pártnak. „Ne adjunk esélyt erre!” – írta a kereszténydemokrata politikus.