A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felszólítja Vona Gábort, valljon színt, hogyan fog kedden szavazni a Jobbik az alaptörvény módosításakor.

Fotó: MTI, archív

A kisebbik kormánypárt hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, hogy a Jobbik elnöke, Vona Gábor, korábban azt nyilatkozta az Országgyűlésben, hogy aki politikai kampánycélokra használja a kvótanépszavazás kérdését, az hazaáruló. Még október 2-án este is a módosítás szükségességét hangsúlyozta – jegyezték meg.

A KDNP szerint a magát nemzetinek mondó párt folyamatosan változtatja álláspontját, a politikai haszonszerzés reményében a magyar emberek biztonságával játszik. Vona Gábor valljon színt, hogyan fog szavazni a Jobbik kedden – szólítottak fel.  A 98 százalék mellé állnak, vagy egy platformra kerülnek azokkal, akik 12 éve folyamatosan elárulják nemzetünket? Hazaárulóvá válnak vagy nem? – firtatta a kisebbik kormánypárt.

Kitértek arra is: a KDNP álláspontja egyértelmű, Magyarországot meg kell védeni, az emberek véleményét figyelembe kell venni, Brüsszelt pedig el kell tántorítani az erőszakos betelepítéstől. Ehhez szükséges az alaptörvény módosítása. A baloldali pártoktól nem várják, hogy megszavazzák, hiszen ők 2004. december 5-én az elcsatolt területeken lakó nemzettársaink ellen kampányoltak, most az ország biztonsága nem érdekli őket. „Akkor nemet mondtak magyar testvéreinkre, most Brüsszel kottájából játszanak” – írták közleményében.

MTI