A BKV fődiszpécsere szerint Budapesten mintegy kétszáz busz nem vagy csak késve indult el. Főleg Dél-Budán és Dél-Pesten van gond. Erős János azt mondta: olyan vonal nincs, ahol egyáltalán nem megy busz, de a követési időköz több helyen a szokásos két-háromszorosára nőtt. A helyzeten a járművek átcsoportosításával próbál javítani a BKV, és azt javasolja az utasoknak, hogy elsősorban a villamosokat és a metrót használják. A legfrissebb forgalmi helyzetről a BKV honlapján tájékozódhat!

Nemes Gábor, a buszos érdekképviselet vezetője az MR1-Kossuth Rádiónak hangsúlyozta: nem a hideg okozza a fő gondot, hanem az, hogy a buszvezetők nem tudják az előírások szerint átvenni a járműveket. Elmondta: a gondok, a hibák nem újak, de a dolgozók megelégelték, hogy ezért az ő nyakukba akarják varrni a felelősséget. Hozzátette: már az sem jelentene teljes megoldást, ha megszületne a kollektív szerződés. A műszaki gondok megoldását is azonnal meg kellene kezdeni – hangsúlyozta Nemes Gábor, aki szerint a következő napokban még rosszabb lehet a helyzet.

A BKV illegális sztrájknak tekinti, a szakszervezet viszont azt mondja: csak pontosan betartják a szabályokat a dolgozók, ezért nem állt forgalomba több száz busz tegnap reggel. Kollektív szerződés híján ugyanis nincs szabály például arra, hogy mennyi idő alatt kell átvenni egy járművet a sofőrnek. Tegnap a kelenföldi garázsban majd’ hússzor annyi hibát jelentettek a buszvezetők, mint egy átlagos napon. A közlekedési társaságnál vizsgálják, hogy valóban olyan hibákról van-e szó, amelyek miatt a buszok nem indulhattak el. A kollektív szerződésről holnap tárgyalnak legközelebb.

Kedden reggel 6 óráig 250 BKV busz késve vagy egyáltalán nem indult el, emiatt a belvárosban, illetve a a főváros déli részén kell számítani járatkimaradásokra – mondta a távirati irodának Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője kedden reggel. Tájékoztatása szerint a helyzet „kicsit rosszabb”, mint hétfőn volt. Mint mondta, reggel 6 óráig egyáltalán nem indultak el a 16, 16A, 27, 53, 58, 102, 112 és 123 jelzésű autóbuszok. A Belvárosban, Csepelen, Dél-Budán a buszok fele hiányzik, ezért a követési idők megduplázódtak – mondta. Jelezte: levélben javasolták a BKV-nak, hogy a gyorsjáratok álljanak meg minden megállóban.

Hétfőn reggel a BKV több száz járművet nem tudott üzembe állítani, a problémát az okozza, hogy január elsejétől a cég a munka törvénykönyve szerint működik – közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője hétfőn az MTI-vel. A BKV és a szakszervezetek december 22-én jelentették be, hogy nem tudtak megállapodni az év végén lejáró kollektív szerződés szövegéről, ezért 2010. január 1-jétől a BKV a munka törvénykönyve szerint működik. Emiatt a szakszervezeti vezetők szerint olyan változás áll be a BKV-nál, amit már az utasok is érezni fognak: borulhat a teljes menetrend is. A közlekedési vállalat hétfőn azt közölte: azonnali vizsgálatot indít a reggeli meghibásodások miatt. A közlemény szerint a Kelenföldi buszgarázsban folytatott vizsgálat során bebizonyosodott, hogy például míg korábban a reggeli meghibásodások száma napi 8-10 volt, hétfőn 172 hibát észleltek.

A közlemény felhívja a figyelmet arra: „érdekes egybeesése a történéseknek, hogy e nagyszámú meghibásodás éppen a munka törvénykönyve szerinti működés első hétköznapján következett be, miután a szakszervezetek egy része a kollektív szerződés (ksz) megegyezésének hiányában sztrájkra szólította fel a munkavállalókat.

(MR)