Stotz Gyula először szólalt meg az ügyben. Azt mondta: egyszer találkoztak Keller László akkori közpénzügyi államtitkárral, akivel Kapolyi László szocialista politikus hozta össze őket az irodájában – ekkor állapodtak meg a szerződésben.

Stotz, Keller szerepére többször is utalt – azt mondta: nem látta aggályosnak, hogy egy legitim közhivatalnok – a miniszterelnök hatáskörében dolgozó ember – nyomozást indított az előző kormány tagjai ellen. Azt is elismerte, hogy a megfigyelt személyekkel kapcsolatban nem találtak semmilyen bűncselekményre utaló dolgot.

Kapolyi László a levadászási ügy finanszírozója viszont ellentmondásosan nyilatkozott saját szerepéről az ügyben. A Hír Televízió Kontraszt című műsorában azt állította: nem közvetített a politikai megfigyelések ügyében a Finder Bt. és Keller László között.

Bár a tárgyalást ő hozta össze, elmondása szerint semmiről sem tudott, mert kiment a saját irodájából, amikor a magánnyomozók és az államtitkár ott tárgyaltak. Kifejtette: ő nem adott megbízást a megfigyelésekre, viszont azért nem is fizetett, mert a nyomozók nem derítettek ki semmit.

(hírTV)