Az ortodox Jesíva hírportál Második Dubai című cikkében arra utal, hogy az izraeli titkosszolgálat a budapesti szír közösséget térképezte fel a kémrepülőkkel. A legnagyobb izraeli napilap, a Jediót Ahronót által üzemeltetett hírportál szintén úgy fogalmaz, hogy Budapest felett egy kémakció zajlott, amelynek a főváros szír lakossága lehetett a célpontja.

A New York Post is azt feltételezi, hogy a dubai gyilkosságnak köze volt a budapesti szír férfi megöléséhez. Az amerikai lap szerint a Moszad évente több Európában élő arabbal végez.

Egymásnak ellentmondóan nyilatkozik a magyar kormányszóvivő és az izraeli nagykövet a zsidó állam repülőinek berepülési engedélyéről. Aliza Bin-Noun csütörtökön azt mondta a hírTV-nek, hogy a nagykövetség a berepülés napján, azaz szerdán kérte meg az engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. Szollár Domokos kormányszóvivő viszont azt állította a Reuters brit hírügynökségnek, hogy az engedélykérelem két hónapja érkezett Izraeltől.

A légtér használatáról szóló jogszabályok szerint az 1 alkalomra szóló berepülési engedélyt legalább 7 munkanappal korábban kell benyújtani. A hazai jogrend azt is rögzíti, hogy a közlekedési hatóság a külügyminiszter, valamint a polgári és a katonai titkosszolgálatok hozzájárulásával adhatja ki az engedélyt. A katonai titkosszolgálatokat irányító Honvédelmi Minisztérium azonban azt állítja, hogy nem kapott a közlekedési hatóságtól értesítést az izraeli katonai gépek szerdai berepüléséről. Arra a kormányszóvivő sem tudja a választ, hogy a katonai titkosszolgálatok értesítése miért maradt el. Szekeres Imre szerint várhatóan felelősségre vonás lesz a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál.

(hírTV)