Fotó: MTI/Máthé Zoltán (szerk., archív)
Hirdetés

Kendernay János társelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott arra, hogy számos országban ütötte már fel a fejét a járvány újra, ezért azokban több megelőző intézkedést is hoznak. Magyarországon ugyanakkor szerinte akadozik a hiteles tájékoztatás, a kabinet például ígérete ellenére nem ad folyamatos tájékoztatást az egyes országok járványügyi besorolásának változásáról.

Közeledve az iskolakezdéshez, fel kell készülni arra, hogy ismét szükség lehet digitális oktatásra – mondta, és megfelelő eszközök biztosítását, és egységes online felület kialakítását szorgalmazta. Úgy értékelt, az oktatásirányítás tavasszal nem nyújtott segítséget a gyors átálláshoz.

Az LMP is változtatna a táppénzszabályokon, hogy a szülő az egészséges gyermekével is otthon maradhasson járványhelyzetben – mondta, de kritikus kérdésnek nevezte az új nemzeti alaptanterv őszi bevezetését.

Kendernay János kijelentette azt is: nemzeti konzultáció helyett a valós problémákkal kellene foglalkozni. Azt szorgalmazta, hogy a „propagandaminisztériumra” szánt forrásokat, „a hivatal okafogyottsága révén” például a kulturális szférára költsék.

Korábban írtuk