Képviselői csoportot alakított az Országgyűlésben a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be szombati budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra elnökhelyettes.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Közölte, sem anyagi, sem felszólalási lehetőségeik nem bővülnek a lépéssel, amelyről hétfőn tájékoztatják a házelnököt, csupán azt kívánják kifejezni, hogy „már nem négy magányos farkasként” folytatják a politizálást, hanem egységben, együttműködve, megjelenítve a Mi Hazánk Mozgalom politikáját.

Dúró Dóra elmondta: mindenféle politikai taktika nélkül döntenek majd arról, mely javaslatokat támogat a törvényhozásban a képviselői csoport. „Szorosabb, politika jellegű együttműködésre nem készülünk egyik párttal sem” – mondta a képviselő.

A csoportban négy, korábban a Jobbik színeiben mandátumot szerzett politikus foglal helyet. Dúró Dórát május végén zárták ki az ellenzéki frakcióból, a Toroczkai László vezette Mi Hazánk megalakulásával annak politikusaként politizál.     

Volner Jánost egy hónapja zárták ki a Jobbik képviselőcsoportjából, emiatti tiltakozásul két képviselő – Apáti István és Fülöp Erik – követte őt. A három politikus szerdán jelentette be, hogy a jövőben a Mi Hazánk színeiben politizálnak és kérték felvételüket a pártba.