A híradós egyébként egy hete már komoly vihart kavart, amikor a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség honlapján kritikus véleményt fogalmazott meg több magyar értelmiségivel, többek között a Nobel-díjas Kertész Imrével és Esterházy Péterrel kapcsolatban, de nem finomkodott a Heti hetes sztárjával, Farkasházy Tivadarral sem.

– Igen, szó van arról, hogy országgyűlési képviselőjelölt legyek, amelyet az MTV szervezeti és működési szabályzata szerint be is jelentettem a vezetőségnek. Amennyiben a szervezet, amelynek igent mondtam, hivatalosan is jelöl, akkor mondhatom el, milyen színekben is indulok – árulta el Pálffy, akiről azért sejteni lehet, hogy milyen értékek mellett tette le a voksát. – Én egy nagycsaládos, kemény, kuruc, keresztény ember vagyok. Így egyértelmű, hogy olyan politikát fogok támogatni, amellyel egyetértek – tette hozzá titokzatosan a műsorvezető, aki leendő politikai karrierje miatt feladta képernyős munkáját is.

– Az MTV-ben fizetés nélküli szabadságra mentem, így új embert kell keresni a Panoráma és a vasárnapi Ma reggel műsorvezetői székébe.

De vajon mi vitte rá Pálffy Istvánt, hogy sikeres közszolgálati televíziósként politikai pályára lépjen? A tévés bevallotta: évek óta gondolkodik ezen a lépésen.

– Úgy gondolom, itt akkora baj van, hogy azok mellé a törekvések mellé kell állni, amelyek a családok és a magyar emberek érdekeit szolgálja. Évekkel ezelőtt már beszélgettem erről barátokkal, ismerősökkel, ráadásul a nagy por kavart 2006-os cikkem, a Veszélyben az én hazám című miatt egyértelművé vált a véleményem, de most a szót tett is követheti – magyarázta Pálffy István.

Elengedte az MTV

Pálffy István nem először kéri a munkahelyét arra, hogy fizetés nélküli szabadságra engedjék. Éppen két esztendeje fél évre tűnt el, hogy könyvet írhasson. Akkor az MTV elengedte, mint ahogy a sajtóiroda hivatalos válasza szerint most sem gördítenek akadályt az elé, hogy Pálffy új területen méresse meg magát – pedig akár négy évre is eltűnhet, ha bekerülne a parlamentbe.

– Mindenkinek alkotmányos joga, hogy az országgyűlési választásokon választóként, illetve jelöltként részt vegyen. A Magyar Televízió tudomásul veszi Pálffy István döntését, aki mostantól szünetelteti műsorkészítői tevékenységét – kaptunk hivatalos választ Pálffy István politikai ambícióival kapcsolatban.

(Blikk)