Fotó: Facebook, szerk.
Hirdetés

Az idén 75 éves Kereszténydemokrata Néppárt az évforduló alkalmából családi napot tartott Esztergomban, ahová az ország minden tájáról több mint ezren érkeztek.

A kisebbik kormánypárt a közleményében kiemelte: a kereszténydemokrata politizálás kiemelt színterei az önkormányzatok, legfontosabb feladatuk most azért dolgozni, hogy a helyi közösségeket felkészült és hiteles vezetők irányíthassák az októberi önkormányzati választások után is.

Hozzátették: az általuk támogatott, politikai közösségükhöz szorosabban kötődő jelöltjeik a kereszténydemokrata értékrend iránti elkötelezettségükkel hozzájárulhatnak a nemzeti függetlenség megerősítéséhez.

Rámutattak arra is: a KDNP erős társadalmi bázissal és elkötelezett tagsággal meghatározó része a politikai életnek, az elődeik által kitűzött leglényegesebb célok nagyrészt megvalósultak, vagy ma is meghatározóak az ország kormányzásában.

A kereszténydemokrata értékrend pilléreként jelölték meg, hogy a nemzet jövőjének záloga a magyar családok megerősödése, valamint, hogy az európai civilizáció megmaradása csakis a keresztény kultúra alapján lehetséges.

Kitértek továbbá arra, hogy a magyar nemzet határokon átívelően is egybetartozik, valamint, hogy felelősségük van az elesettek felkarolásában, tudatában vannak a teremtett környezet megóvásáért való emberi felelősségüknek, és elutasítják az önkényuralom minden formáját.