Reakcióm Orbán Viktor napirend előtti felszólalására

🔴 Élőben a ParlamentbőlReakcióm Orbán Viktor napirend előtti felszólalására

Posted by Dr. Keresztes László Lóránt on Monday, September 20, 2021
Hirdetés

Keresztes László Lóránt (LMP) szerint a kormány a valóságot el akarja tagadni és nincs benne felelősségérzet. Az LMP-s politikus hiányolta, hogy nem volt szó a kormányfői beszédben „az elképesztő mennyiségű közvagyon kilapátolásáról a Fidesz közalapítványok felé”, a rengeteg fontos kormányzati funkció kiszervezéséről, az önkormányzati megszorításokról. Kifogásolta, hogy ma vidéken nincs állami fenntartású egyetem.

Úgy értékelte, hogy a kormány nem a nemzeti érdekeknek megfelelően politizál. „Bármikor képesek idegen érdekek kiszolgálásának oltárán feláldozni a magyar nemzeti érdekeket” – mondta, utalva a Fudan Egyetemre. Ugyancsak szóvá tette a szerinte kizárólag kínai érdekeket szolgáló Budapest-Belgrád-vasútvonal megépítését.

Szerinte nem tekinthető nemzeti kormánynak az, amely nem néz szembe a nemzetet érintő legsúlyosabb tragédiával: százezrek vándoroltak ki az országból a kormány rossz politikája miatt.

Az ellenzéki képviselő azt mondta, ahelyett, hogy a kormány szembe nézne a problémákkal, az ellenzék ellen gyűjt aláírásokat. A migrációról szólva a letelepedési kötvények ügyét hozta fel.

Kijelentette: azért dolgoznak, hogy Magyarországon a kormányváltás után mindenki a szülőföldjén boldoguljon, megkapja a munkája után a tisztességes bért, a nyugdíjasok megkapják a megfelelő ellátást. Azért dolgoznak, hogy végre olyan kormánya legyen az országnak, amely valóban a nemzeti érdekek szerint cselekszik – mondta.

Korábban írtuk