Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője az egyetemi modellváltást úgy értékelte: a kormányoldal ismét bebizonyította, hogy bármilyen súlyos válsághelyzetben hajlandó „meglopni a nemzetet”, becsapni a magyar embereket. Szerinte a kormány hazugságokra alapozva a teljes magyar felsőoktatást kiszervezte és politikai gyámság alá helyezte.

Hirdetés

Szerinte a kormány semmibe veszi az egyetemi autonómiát, egymás után nevezi ki a „fideszes pártkatonákat” az egyetemi alapítványok kuratóriumaiba, és az is a kiderült, hogy a felsőoktatásnak mégsem juttatják el az ígért 1500 milliárd forintos uniós fejlesztési forrást.

Azt ígérte: a 2022 utáni kormánynak az egyik fontos feladata lesz a „fideszes pártkáderek kirúgása”, az egyetemi autonómia helyreállítása és a megalázó felsőoktatási bérek rendezése.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára sok sikert kívánt az érettségizőknek, hangsúlyozva, hogy a felsőoktatási modellváltás éppen róluk szól, nekik ad majd jobb, versenyképesebb egyetemeket, minőségibb tudást és értékesebb diplomát. Szerinte az LMP ezt támadja folyamatosan.

Korábban írtuk

Úgy vélte: az LMP frakcióvezetője „Gyurcsány kottájából énekel”. Arra szólította fel a politikust, hogy hagyja abba az álhírterjesztést.

Kijelentette: a felsőoktatási fejlesztéseket a kormány forrástól függetlenül megvalósítja.

Az ellenzéki képviselők napirend előtti felszólalásai 2021.05.03.

🔴 Az ellenzéki képviselők napirend előtti felszólalásai élőben a Parlamentben

Posted by Dr. Keresztes László Lóránt on Monday, May 3, 2021