Hirdetés

Keresztes László Lóránt (LMP) arról beszélt, hogy a válságok korát éljük, nehéz évtized áll előttünk és ilyenkor kiemelten fontos, hogy minden lépéssel a nemzeti érdekeket szolgálják, és felismerjék, korrigálják a hibákat, hogy a magyarok biztonságát szavatolni lehessen.

Kiemelte: nem támogatnak semmilyen lépést, amely térdre kényszeríti a magyar gazdaságot. A kormány az elmúlt ciklusokban nem tett érdemi lépéseket az energiafüggetlenség megteremtése érdekében, sőt ezzel ellentétes lépések történtek – értékelt.

Közölte: nem támogatnak olyan lépéseket sem, amelyek növelik Magyarország kiszolgáltatottságát az energiaellátás tekintetében és kiszolgáltatottságát Oroszország irányába. Az atomenergia nem zöld, nem olcsó és nem biztonságos energiaforrás, a paksi beruházásnál pedig alapvető kérdésekre nincs megnyugtató válasz, a kormány azonban továbbra is előre akar menni ebben az ügyben, pedig így még inkább függővé válnánk Oroszországtól – bírált.

A paksi beruházás megvalósítása a járható út

Süli János paksi bővítésért felelős miniszter úgy válaszolt: az elmúlt időben nem változott a magyar energetikai helyzet, sőt az európai energiahelyzet és a várható szankciók is azt indokolják, hogy tovább haladjanak a megkezdett úton és beláthatatlan következményei lennének, ha nem így tennének.

Korábban írtuk

Magyarország az egyik leginkább kitett ország, jelentős mennyiségű energiaimportra szorul és ha a szankciók kiteljesednek, behozni is nehezebb lesz energiát, így a paksi beruházás megvalósítása a járható út – mondta.