A XVI. kerületi önkormányzat negyvenmillió forintot csoportosít át az ez évi költségvetésből azért, hogy a rezsiszámlák kifizetésében támogassa a havi 170 ezer forint alatti nyugdíjból élő időseket – számolt be a lapnak Kovács Péter polgármester.

Hirdetés

Ez évi maximum 360 ezer forint hozzájárulást jelent, ezzel szemben a fővárosi önkormányzat csak 24 ezer forintot ad.

A főpolgármester kommunikáció­jával ellentétben a fővárosi rendelet értelmében mindössze évi 24 ezer forintot, vagyis havi kétezer forintot kaphatnak azok, akik 100 és 170 ezer forint közötti nyugdíjból élnek – mondta a Magyar Nemzetnek Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere.

Kifejtette: 48 ezer forint hozzájárulásban azok részesülhetnek, akiknek a nyugdíja nem éri el a 100 ezer forintot. Hozzátette: a gyermeket nevelő családok nem, illetve csak akkor kaphatják meg ezt a támogatást, ha már minimum hathavi tartozásuk van.

Korábban írtuk

Ezzel szemben az orosz–ukrán háború és az elhibázott szankciós politika következtében drasztikusan megemelkedett áram- és gázár megfizetéséhez a XVI. kerületi önkormányzat valós segítséget kíván nyújtani a legkiszolgáltatottabb rétegnek, vagyis az egyedül élő nyugdíjasoknak – hangsúlyozta a polgármester.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.