A BKV-hoz hasonlóan a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat gazdasági döntéshozatalában is érvényesült a kettős politikai irányítás az elmúlt években a Hír Televízió információi szerint. Úgy tudják, az FKF Zrt. kiemelt beruházásainál a jogi tanácsadást az a két ügyvédi iroda végezte, amelyeket Hagyó Miklós illetve Demszky Gábor főtanácsadója, Mesterházy Ernő jelölt ki. Értesülésünk szerint az érintett ügyvédi irodák az előre kiválasztott győztesekre írtak ki százmilliós közbeszerzési eljárásokat.

A televízió biztos forrásból úgy tudja, hogy az FKF Zrt. egyik magas beosztású vezetője azt feltételezi, hogy az egyik nyertes cég a 450 millió forintos megbízásból körülbelül 70 millió forintot juttatott vissza a városházára.

Az FKF Zrt. volt az az önkormányzati cég, amely állítólag a saját költségén újította fel Demszky Gábor korábbi lakását. A Hír Televízió Célpont című műsorának az FKF két volt illetékese azt mondta, a felújítási munkákat fiktív bizonylatokkal számolták el a társaság könyvelésében. A főpolgármester tagad, és azt állítja, a költségeket saját zsebből fizette. Az állítását igazoló számlák bemutatásával azonban máig adós Demszky Gábor.

(hírTV)