Újpesten és Bényén is időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap. A főváros IV. kerületének egyik választókerületében képviselőt, míg a Pest megyei településen polgármestert választhatnak a helyiek. 
Újpest 2. számú egyéni választókerületében azért tartanak időközi önkormányzati képviselő-választást, mert tavaly novemberben Horváth Imre önkormányzati képviselőt országgyűlési képviselőnek választották az elhunyt Kiss Péter szocialista képviselő megüresedett helyére. Mivel pedig az önkormányzati és az országgyűlési képviselői mandátum összeférhetetlen, Horváth Imre lemondott helyi képviselői helyéről.

A kerületi honlap szerint az önkormányzati mandátumért öten indulnak: Antal Gábor az Együtt, Jánszkyné Ulman Mária a Fidesz és az Újpestért Egyesület, Gál György a Jobbik, Barrel Zoltán az MSZP és a DK, Kanász-Nagy Máté az LMP, Körmendi István a Magyar Liberális Párt, valamint Janoviczki Imréné a Magyar Munkáspárt képviseletében.

A Pest megyei Bényén azért tartanak időközi polgármester-választást, mert a tavaly októberben megválasztott független Hegedüs Brigitta decemberben lemondott megbízatásáról.

A polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul az 1280 lakosú településen: Erdélyi Zsolt, Pete Ferencné, Kovács Erika és Vereszki István.

A képviselő-testületben hatan dolgoznak (valamennyien függetlenként), hetedikként csatlakozhat majd hozzájuk az időközi választáson legtöbb szavazatot elnyerő polgármesterjelölt.

MTI