A VIDEÓ IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG

Hirdetés

Zsigó Róbert a bejegyzés alatt megosztott videóban úgy fogalmazott, az emberek szerint is védelmet kell adni a családtámogatásoknak.

„Az egyik legfőbb kérdés, hogy értéknek tartjuk-e a gyermeket, és tovább akarjuk-e erősíteni a gyermekes családokat” – hívta fel a figyelmet az államtitkár, hozzátéve, a kormány válasza erre egyértelműen igen, hiszen számára a gyermek az első.

Emlékeztetett, a nemzeti konzultációban a válaszadók 98 százaléka úgy nyilatkozott, hogy fontos megvédeni a családtámogatásokat, hogy azt egyetlen kormány se vehesse el az emberektől. „A kormány érvényesíteni fogja az emberek akaratát, hiszen 2010 óta Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási rendszerét működtetjük” – emelte ki Zsigó Róbert.

Korábban írtuk

Úgy folytatta: 2011-ben bevezették a családi adórendszert, azóta pedig folyamatosan bővítik a családi adókedvezményt. Visszaadták a hároméves gyest és bevezették a gyed extrát, a diplomás, valamint a nagyszülői gyedet. Ezeken túl pedig adómentességet biztosítanak a négygyermekes édesanyáknak – sorolta az államtitkár.