Lakossági bejelentés nyomán a székesfehérvári rendőrök keresni kezdték azt az Opel típusú autót, amelyben a bejelentő Sztojka Ivánt vélte látni. A megyei kórház környékén le is állították a kocsit, három férfi ült benne, de Sztojka Iván nem volt köztük. A rendőrség, tartva attól, hogy a férfi esetleg a kórházban bujkál, átvizsgálta az épületet, de nem találták a nyomát. Az autóban ülőket kihallgatta a rendőrség, de nem tudtak, vagy nem akartak felvilágosítást adni a gyanúsított hollétéről.

Mindeközben Sárbogárdon fórumot hívott össze a cigány kisebbségi önkormányzat vezetője. A helyi rendőrkapitánytól arra vártak választ, hogy kell-e tartaniuk valamiféle atrocitástól, lévén, hogy sajtóhírek szerint sárbogárdi a már elfogott két elkövető. Enczi József rendőrkapitány határozott kéréssel fordult a megjelent kisebbségi vezetők és érdeklődők felé. Azt kérte, hogy aki tud, adjon információkat a bűnelkövetőkről, hogy a hatóság fel tudjon lépni velük szemben. A rendőri vezető elmondta azt is, hogy Németh Győző és Rafael Sándor ugyan sárbogárdi származásúak, de már egy évtizede nem laknak Sárbogárdon.

A rendőrkapitány elmondta: pozitívan fogadták a kérését. Szerinte ha egy-két információ is érkezik a roma közösségből, az már a többségi társadalom felé is mutatni fogja, hogy igenis tenni akarnak az általánosítás ellen.

Eközben kétmillió forintra emelték a nyomravezetői díjat a szökésben lévő Sztojka Iván kézre kerítéséért. A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság után a megyei képviselőtestület újabb egy milliót ajánlott fel annak, aki segít elfogni a veszprémi kézilabdázó, a román Marian Cozma meggyilkolásával gyanúsított Sztojka Ivánt. A képviselők 800 ezer forintot saját pénzükből, 200 ezret pedig az önkormányzat költségvetésből ajánlottak föl. Romániában hajnal óta már több százan vettek búcsút Marian Cozmától, akit várhatóan pénteken temetnek el Bukarestben.

(MR)