Fotó: képernyőkép
Hirdetés

Annál inkább, mert a tendencia folyamatos növekedést mutat. Januárban 11927 illegális migránssal szemben kellett intézkedniük a magyar határvédőknek, februárban ez a szám 12104 volt, márciusban már 14556. Áprilisban 19834 illegális migráns támadta hazánk déli határait, májusban 23109, júniusban 23804, júliusban valamivel kevesebb, 21963. Augusztusban viszont már 28573, szeptemberben pedig 34605.

Vagyis az év elejéhez képest havi átlagban megháromszorozódott a behatolni akaró idegenek száma.

2015 októbere óta nem volt ennyi illegális migráns egy hónapban, és azóta egyetlen napon sem akart annyi idegen beosonni Magyarországra, mint szeptember 5-én, amikor 24 óra alatt 1714 betolakodóval szemben kellett intézkedni.

Októberben tegnap 24 óráig már 10320 idegent vettek lajstromba a határvédők. Az illegális migránsok az ország egész területén felbukkannak, leggyakrabban természetesen Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megye területén.

Korábban írtuk

Az idegenek egyre erőszakosabbak, mindennapossá vált, hogy éles lőfegyverrel támadják egymást a déli határ szerb fennhatóság alatt álló oldalán található erdőkben. A hírekben főleg a Szabadka mellett Makkhetes-erdő szerepel, de Martonos és Horgos külterületén és állandó a fegyverropogás, amint arról a Demokrata nemrég helyszíni riportban tudósított.

Háború a határon című szeptember 7-i írásunkban arról is beszámoltunk, hogy a felfegyverzett illegális migránsok a magyar határvédőket is fenyegetik és támadják, sőt, magyar területen is lövöldöznek. Idén már közel 300 alkalommal támadtak az erőszakos betolakodók a magyar rendőrökre és honvédekre, nemcsak járműveket, kamerákat és a műszaki határzárat megrongálva, hanem több mint 30 határvédőnek személyi sérülést is okozva.