Fotó: képernyőkép, Facebook
Az MSZP-s Őrsi Gergely (középen) kreatívan – és elég drágán – oldotta meg a feladatot…
Hirdetés

„Túl sok pénz van a II. kerületi önkormányzatnál, avagy a haverok zsebébe mindig jut a baloldalon” – írja szerdai bejegyzésében a Fidesz II. kerületi szervezete. Hozzáteszik, a kormány a szociális ágazatban dolgozók bérét 20 százalékkal megemelte 2022. januárjától, az intézményvezetők munkáltatója azonban az önkormányzat.

„Mivel egy megfelelő képzettséggel nem rendelkező, régi SZDSZ-es kádert nevezett ki a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. vezetőjének Őrsi Gergely és a baloldali többség, a kormányhivatal megsemmisítette a döntést. De a kreatív baloldalt ez nem akadályozza meg a kulturális ágazat bekebelezésében: új pályázat helyett Vámos Ágnes mellé felvettek egy megfelelő képzettséggel rendelkező második igazgatót is. Így most ketten végzik egy ember feladatát, fejenként most már több mint egymillió forintért. Egy évben 12 millió pénz megy az adófizetőktől az alkalmatlan pártkáderek zsebébe” – írják a posztban, feltéve a logikusnak tűnő kérdést: ennyi felesleges pénze van a II. kerületi önkormányzatnak?

„Nem lehetne inkább valami érdemit csinálni a kerületben a 2019. előtt megtervezett és elnyert projekteken kívül?” – zárul a bejegyzés.

Korábban írtuk