Az ellenzéki párt feltáró vallomásra szólította fel a csepeli MSZP-s politikusokat az ügyben. Mint ismeretes a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét. Két embert vettek őrizetbe: a gondnokot és az intézmény gazdasági igazgatóját, aki egy önkormányzati bizottság MSZP-s tagja volt.

Németh Szilárd, fideszes országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez, és arról érdeklődött: miért nem vizsgálta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a gyanúsítottak gyilkosság előtti tevékenységét és miért nem hallgatták ki a csepeli MSZP-s vezetőket – így például Avarkeszi Dezső és Podolák György országgyűlési képviselőket, Tóth Mihály polgármestert és Orosz Ferenc alpolgármestert – a gyilkosság ügyében.

Az is kérdés – fogalmazott Németh -, hogy vizsgálták-e Császár Mihály akkori csepeli rendőrkapitány szerepét. Az ellenzéki politikus kifejtette: Takács József igazgató az iskolában történt sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt feljelentést akart tenni, és ezt a feljelentést legalább egy héttel a meggyilkolása előtt egyeztette az MSZP vezetőivel.

A fideszes honatya szerint, fel kell tehát tenni a kérdést: volt-e politikai szála az ügynek, és felszólította a csepeli MSZP-s politikusokat: „szedjék össze magukat” és tegyenek feltáró vallomást az ügyészségen.

Németh számára elég egyértelmű, hogy a kettős gyilkossághoz vezető útnak „megvan a maga politikai előélete, ez pedig az az MSZP-s mutyivilág, amelyet Csepelen hosszú évek alatt kialakítottak”.

(fidesz.hu)