A szerkesztőségünkhöz érkezett információk szerint mind a korábban márciusra tervezett Nemzet Zászlója elnevezésű ünnepséget, mind pedig a Budapesti Fesztiválzenekar fellépését a Hősök terén tartanák meg a szervezők augusztus 30-án.

Hirdetés

A két esemény szervezőinek eddig nem sikerült egyeztetni, és amennyiben szerdai ülésén a kormány zöld utat ad az augusztusi közepe után tartott rendezvényeknek, érdekes lesz megtudni, vajon a Nemzet Zászlója ünnepségnek – amelynek szervezői korábban jelentették be rendezvényüket a BRFK-nál –, vagy a fővárossal közösen szervezett koncertnek ítélik-e a teret. A BFZ Beethoven 9. szimfóniáját adná elő.

Szilágyi Ákos, a Nemzet Zászlója szervezője a Magyar Nemzetnek azt mondta: a fővárossal való egyeztetésen azon az állásponton lesznek, hogy a két rendezvény teljesen eltérő műfajú, így nehezen képzelhető el a megtartásuk egy téren, majdnem egy időben, ugyanakkor nyitottak a tárgyalásokra. A Nemzet Zászló ünnepségen idén a trianoni békediktátum századik évfordulójára is emlékeznek majd, és az augusztusi dátum különös aktualitása, hogy 1940-ben ezen a napon a II. bécsi döntéssel visszakerült Észak-Erdély és a Székelyföld Magyarországhoz. A dátumon így nem tudnak változtatni, így szerinte a fővárosnak kellene módosítani a koncert időpontját.

– Az engedélyünk este hét óráig szól, ezzel szemben a zenekar este pont abban az időpontban szeretné kezdeni a koncertet. Közben a már előző nap felállított színpad és LED-falak között, délután 3-kor próbálni szeretnének – mondta Szilágyi Ákos.

Karácsony Gergely sajtófőnöke a napilap kérdésére azt mondta, nem szerveztek rá a másik eseményre, a két rendezvény nem egy időben lesz megrendezve.

Korábban írtuk