Fotó: MTI/Balogh Zoltán, Archív
Hirdetés

2010 után a gazdasági növekedés az unió élmezőnyébe röpítette az országot, hazánk kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, a munkanélküliségi ráta Magyarországon az egyik legalacsonyabb. A magyar családok már európai összevetésben is dobogós helyen terveznek az otthonuk felújításával. A magyar gazdaság sikerét a hitelminősítőkön túl az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap is elismeri – sorolja cikkében a Magyar Nemzet.

Ezzel szemben 2010 előtt, a Gyurcsány-kormány alatt Magyarország kibérelte az Európai Unió szégyenpadját, hazánk leszakadt a felzárkózási versenyben, a térség országai elhúztak mellettünk. A Financial Times Deutschland (FTD) 2008. október 30-án azt írta:

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elvesztette a lakosság támogatását. A több mint húszmilliárd eurós gigantikus válsághitel segíthet ugyan nehéz helyzetbe került országán, karrierjén azonban nem.

Az FTD az akkori október 23-i megemlékezések kapcsán arról is beszámolt:

a magyar miniszterelnök mindenre felkészült, rendőrök százai álltak készenlétbe, hogy megakadályozzák az utcai összecsapásokat. Azonban csak füttyszó és pfujolás hangzott el, amikor a miniszterelnök a kommunisták elleni felkelés évfordulóján megjelent az emberek előtt és beszélt hozzájuk.

A Magyar Nemzet tovább idézi a cikket, amiben arról is írtak, hogy amióta a pénzügyi válság elérte Magyarországot, egyetlen nap sem telt el vészjelzések nélkül. Hitelek alig állnak rendelkezésre, és ami van, az drága, fogynak a beruházók, és ötvenezer munkahely sorsa bizonytalan.

A Fidesz már akkor kiemelte, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szégyenpadra ültette országot a Nemzetközi Valutaalaptól kért hitellel, a megszorításokkal pedig brutális támadást intézett a nyugdíjasok és a közszférában dolgozók ellen. Ennek ellenére Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnökeként mára elérte, hogy a 2022-es országgyűlési választások után a baloldalon neki lehessen a legnagyobb frakciója – emlékeztet a Magyar Nemzet.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán, IDE KATTINTVA olvashatják.

Korábban írtuk