Sokan mondják, hogy a koronavírus-fertőzés nem veszélyesebb, mint az influenza. Ám a KOVIDők rácáfolt erre az állításra, és egy táblázatot is megosztott hiteles információkkal.

Hirdetés

A két nemzetközileg elismert szegedi kutató – Horváth Péter informatikus és Kintses Bálint biológus – nevével fémjelzett, hiteles és független tájékoztató csatorna, a KOVIDők előzőleg egy táblázatban osztott meg mindent, amit tudni érdemes a vakcinákról, majd tisztázta, hogy mi tény és mi tévhit az oltással kapcsolatban.

Most egy újabb táblázatban hasonlították össze a Covid–19-et az influenzával.

„A jelek szerint az újabb vírusvariánsok fertőzőképessége jobb, mint a világjárványt elindító variánsé, és a fiatalabbak körében is gyakoribb a súlyos kórlefolyás” – írták a posztban. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a kiszámíthatatlan lefolyás miatt kifejezetten fontos odafigyelni a megelőzésre, amit a járványügyi óvintézkedések betartásával (maszkhordás, távolságtartás, fokozott kézmosás és kézfertőtlenítés) és a védőoltások felvételével tehetünk meg.

Korábban írtuk

Magyarországon folyamatosan zajlik az oltási kampány, a védőoltás mindenki számára ingyenes és önkéntes.

Regisztrálni vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon lehet.

📢❓IGAZ-E vajon a közszájon forgó állítás, miszerint a jelenlegi koronavírus-fertőzés sem veszélyesebb, mint a jól ismert…

Posted by KOVIDők on Tuesday, March 2, 2021