Iskolai intézkedések

Megkezdődött az új tanév. Idén – a járvány árnyékában – vegyes érzésekkel indult, a várakozásba félelmek is vegyültek, hiszen szülőként mindannyian óvni szeretnénk gyermekeinket. Ezt szolgálja az iskolákra vonatkozó járványügyi protokoll, amely segít abban, hogy minél hatékonyabb intézkedéseket hozhassanak az intézmények a vírus ellen. Ez az eljárásrend rendkívül részletesen szól többek között a takarítás és fertőtlenítés rendszeréről, vagy éppen arról, hogy mi történik a koronavírus megjelenésekor. Közben a kormány folyamatosan figyeli a vírushelyzetet, azon belül is kiemelten az óvodák, iskolák adatait és ha kell, azonnal intézkedik. Köszönjük a diákoknak, a pedagógusoknak és a szülőknek is az együttműködést! Vigyázzunk egymásra!

Gepostet von Szentkirályi Alexandra am Sonntag, 6. September 2020
Hirdetés

A kormányszóvivő hangsúlyozta: a kormány célja, hogy a járvány elleni védekezés fenntartása mellett a mindennapi életet korlátozó intézkedéseket elkerülje, a magyar emberek egészségét és munkahelyét megvédje.

Több mint egymillió gyermek és szüleik számára kezdődött meg az új tanév. A digitális oktatás lehetőségként adott, mégis közösen örültünk, hogy a megszokott rendben indulhatott el a tanév – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

Mint mondta, az iskolákat külön járványügyi protokoll segíti abban, hogy minél hatékonyabb biztonsági intézkedéseket hozzanak a vírus ellen. Ezek között említette, hogy a bejáratoknál kézfertőtlenítőt kell kihelyezni, a távolságtartási szabályok betartása érdekében törekedni kell a tanulók minél szellősebb elhelyezésére és kerülni kell az osztályok keveredését, például a csengetési rend módosításával. Gondoskodni kell a rendszeres szellőztetésről és a többi között a padok, sporteszközök, mosdók folyamatos fertőtlenítéséről.

Kitért arra, hogy a beteg gyerekeket azonnal el kell különíteni az iskolában és a kollégiumban is. Hiányzásuk a hatósági karantén idején igazoltnak minősül.

Korábban írtuk

Jelenleg az oktatás normál rend szerint zajlik, de ha egy-egy intézményben átmenetileg mégis el kell rendelni a digitális munkarendet, most is biztosítani kell a gyermekfelügyeletet, hogy ezzel segítsék a szülőket – hívta fel a figyelmet a kormányszóvivő.

A gyermekek és a szülők érdeke is, hogy az iskolák működése zavartalan legyen – emelte ki Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő megköszönte az együttműködést és az elmúlt hónapok helytállását a diákoknak, a pedagógusoknak és a szülőknek.