Az Oroszország ellen hozott, elhibázott európai uniós szankciók állnak majd a kormánypártok kihelyezett frakcióülésének a középpontjában – tudta meg a lap. Mint azt korábban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán közölte: szeptember 21–22-én tartja a parlamenti ülésszakot megelőző szokásos frakcióülését a Fidesz és a KDNP. – Azon dolgozunk az Országgyűlésben is, hogy az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók ellenére is biztos legyen az ország energiaellátása, rezsivédelmet kapjanak a háztartások és megőrizzük a családtámogatásokat – közölte akkor a frakcióvezető.

Hirdetés

Arról, hogy a frakcióülésen megemlékeznek-e a tegnap elhunyt Wittner Máriáról, 1956-os szabadságharcosról, aki 2006 és 2014 között két cikluson át volt a Fidesz országgyűlési képviselője, Hollik István, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek jelezte: méltó módon fognak megemlékezni a Fidesz és a KDNP képviselői volt képviselőtársukról.

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak, ahol Orbán Viktor a frakció tagjainak felvázolja a következő időszak legfontosabb kihívásait.

A szankciók az őszi politikai idény másik fontos eseményén, a múlt heti kötcsei pikniken is szóba kerültek.

Ismert: a miniszterelnök a rendezvényen a jobboldali-konzervatív szellemi és gazdasági holdudvar meghívottjai előtt zárt körben adott helyzetértékelést a politikai folyamatokról. Az eseményről Orbán Viktor a Facebook-oldalán úgy számolt be, hogy „Legyen béke, szabadság és egyetértés!”. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója pedig azt nyilatkozta, hogy át kell gondolni az Oroszország elleni szankciós politikát.

Korábban írtuk

(Magyar Nemzet)