Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

A kormánypártok kétnapos kihelyezett frakcióülésén a családvédelmi akcióterv végrehajtásáról és bővítéséről, a gazdasági növekedés fenntartásának lehetőségeiről és a Magyar falu programról is szó volt.

Kocsis Máté kifejtette: a családvédelmi akciótervnek eddig négy pontja lépett életbe, és a kapcsolódó támogatási formákat több mint 65 ezren vették igénybe. A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával több mint 14 ezren éltek. A program továbbra is népszerű – értékelt a frakcióvezető.

Tárgyaltak a frakciók a gazdasági növekedés fenntartásával összefüggő kérdésekről, a munkahelyteremtésről és a további béremelésekről is. Téma volt továbbá a Magyar falu program, amely szintén rendkívül sikeres, az érintett települések 96 százaléka vette igénybe a támogatások valamely formáját – ismertette, jelezve: a következő időszakban a programra rendelkezésre álló forrásokat bővíteni szeretnék.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője elmondta: európai ügyekről is szó volt a tanácskozáson. A KDNP teljes jogú tagja maradt az Európai Néppártnak, és ezt szeretnék kihasználni, küzdeni kívánnak a magyar érdekekért, képviselni szeretnék azokat.