Fotó: MTI, Facebook, szerk.
Hirdetés

„A tegnapi napon több ezer magyar szurkoló emlékezett a Deák téren brutálisan megölt két fiatal szurkolótársra. Ősi riválisok álltak egymás mellett békében, tisztességben” – írta Facebook-oldalán Hamberger Ádám, a Fradi-tábor vezetője.

Mint ismeretes, Karácsony Gergely főpolgármester a gyilkosságról nem, csak a szurkolók megemlékezésről írt Facebook-oldalán „szottyos gyűlöletet”, „náci dúlást” emlegetve.

„Az egész rendezvény békés, méltóságteljes és gyors lefolyású volt. Gyertyagyújtás, virágok, néma főhajtás, néhány rigmus, Himnusz és ment mindenki haza avagy a dolgára. Ennek ellenére ma reggel azt látom, hogy a sajtó egy része, több politikus, köztük Budapest főpolgármestere »náci« felvonulásról, megfélemlítésről, a város feldúlásáról, szélsőjobboldali szurkolókról számol be” – írta Hamberger Ádám, majd így folytatta: „Azt gondolom, mindenkinek egyformán el kell határolódnia és teljes mértékben elítélnie az ilyen jellegű bűncselekményeket! Nincs helye sem cigányozásnak, sem nácizásnak.”

Korábban írtuk

„Politikai haszonszerzés, uszítás helyett megemlékezni kellene, ahogy tették ezt az oly sokszor »lenácizott« szurkolók, aztán pedig sürgősen megoldást keresni annak akinek módja van rá” – tette hozzá.

A Fradi-tábor vezetője arra is emlékeztetett bejegyzésében, hogy a politikusok vagy a sajtó azon munkatársai, akik most róluk írnak, valamiért arról nem számoltak be, amikor megalakult a Szurkolók Magyarországért mozgalom, és „több mint 50 millió forint értékben adományoztak, segítettek, támogatták az egészségügyet a »náci, szélsőjobboldali« SZURKOLÓK”.

Szinte sosem politizálok nyilvánosan itt a facen, és ezt sem gondolom politikai, főleg nem pártpolitikai, annál inkább…

Gepostet von Ádám Hamberger am Donnerstag, 28. Mai 2020