A közlemény szerint az egyeztetésen – a belügyminiszter mellett – ott volt Rétvári Bence parlamenti, Felkai László közigazgatási és Takács Péter egészségügyi államtitkár, az Országos Kórházi Főigazgatóság és az Országos Mentőszolgálat vezetői, hogy minden kérdésre gyors és pontos szakmai választ kaphassanak a frakciók.

Hirdetés

Azt írták: az egyeztetésre a Fidesz- és a KDNP-frakción kívül az LMP és a Mi Hazánk Mozgalom frakciójából ment el országgyűlési képviselő, az MSZP szakértőkkel képviseltette magát. „A DK, a Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd egész egyszerűen nem vett részt az egyeztetésen” – tette hozzá a minisztérium.

„Jól mutatja a baloldal kétszínűségét és felkészületlenségét, hogy folyamatosan az egyeztetéseket kérik számon a kormányon, de amikor meghívást kapnak egy szakmai egyeztetésre, akkor arra a baloldali pártok többsége el sem megy” – fogalmaztak.

Megjegyezték: a baloldali politikusok „Budapesttől Brüsszelig az egyeztetések fontosságáról papolnak, amikor pedig lehetőségük van rá, nem hajlandóak egy asztalhoz ülni a kormányzattal”. Pedig az ágazat szakmai vezetői azért voltak jelen, hogy minden érdemi, szakmai kérdést megválaszoljanak.

„Ismét bebizonyosodott, hogy a baloldalt csak a rémhírterjesztés, a politikai adok-kapok érdekli, az érdemi párbeszédet bojkottálják. Nem az egészségügy jövője, hanem a politikai hangulatkeltés fontos számukra. Ami nem a látványos médiaakciók vagy az üres szlogenek terepe, oda nem mennek el. Folyamatosan támadják az egészségügyi módosításokat, de most önmagukat leplezték le azzal, hogy érdemi indok nélkül távol maradtak. Szomorú látlelet a baloldal képmutatásáról” – áll a közleményben.

Korábban írtuk