Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Hirdetés

Távozott a Jobbikból – a pártból és a parlamenti frakcióból is – Bencsik János országgyűlési képviselő. A politikus közösségi oldalán közzétett videójában úgy fogalmazott, döntésének számos oka van, ugyanakkor kiemelte, hogy

„a Jobbik tisztújító kongresszusán Jakab Péter és Gyöngyösi Márton politikai bosszúhadjáratot hirdetett mindazon jobbikos vezetők és munkatársak ellen, akik nem az ő csapatukat erősítették”.

„Ehhez az erkölcstelen és önpusztító politikához a továbbiakban nem vagyok hajlandó asszisztálni” – tette hozzá Bencsik.

Bencsik János elmondta azt is, hogy döntésében Jakab Péternek a párt február ötödikei frakcióülésén tett kijelentései is szerepet játszottak. Bencsik szerint ugyanis Jakab akkor azt mondta:

„a továbbiakban nincs szükség nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témákra, mert ezek megosztóak és akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést”.

Bencsik János úgy véli, a Jobbik „politikai kasztrálása nemcsak morális, de taktikai szempontból is teljes tévút”.

Bejelentés

Hosszú és alapos mérlegelés után a mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból.

Gepostet von Bencsik János am Mittwoch, 19. Februar 2020

A Jobbik közleménye

A Jobbik elnöksége tudomásul vette Bencsik János döntését. Ahogyan Jakab Péter kongresszusi beszédében elmondta, lesznek olyanok, akik más utat fognak választani. A Jobbik a zászlót viszi tovább, hogy 2022-ben Magyarországot felszabadítsuk az Orbán-rezsim alól. Bencsik Jánosnak sok sikert kívánunk, mandátumának sorsát a lelkiismeretére bízzuk.

OS