A pengeváltás előzménye a csütörtöki Kormányinfóban keresendő. A főpolgármester a 444.hu által kiragadott, kiforgatott részletet osztott meg ebből közösségi oldalán, és ahhoz tett epés megjegyzéseket.

Hirdetés

„Hogy nem sül le a bőr… Itt lenne az ideje, hogy egy kicsit kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést. Nagyot fognak csodálkozni. Rájöhetnek például, hogy szirénázás nélkül is gyorsan el lehet jutni még a várba is. Hogy segítsem ezt a felismerést, küldök BKK gyűjtőjegyet Gulyás Gergelynek, lehet vele menni a Lánchídon is. Meglátja, jó lesz” – próbált odaszúrni Karácsony.

Sokáig nem örülhetett magának Budapest baloldali vezetője, mert megérkezett a Miniszterelnökséget vezető miniszter válasza, aminek minden sora aranyat ér, ezért teljes terjedelmében közöljük:

Korábban írtuk

„Tisztelt Főpolgármester Úr!

A buszjegyet köszönöm, még nem kaptam meg. A személyes figyelmességen túl azt az ígéretet látom benne, hogy a fővárosi vezetés képes a BKV működését a jövőben is biztosítani.

Ugyanakkor nekem a tömegközlekedés nem újszerű élmény, hiszen évtizedeken át használtam a BKV-t.

Főpolgármester úr viszont nem ismeri a vezetés élményét és vélhetően ebből erednek azok a döntései, amelyektől budapesti autósok százezrei szenvednek.

Ezért engedje meg, hogy az ügy sürgősségére tekintettel figyelmébe ajánljam az S.O.S. Autósiskolát (Budapest, Hársfa utca).

Bízom benne, hogy ezzel mind Önnek, mind a fővárosi autósoknak segítségére lehetek. Autós tanulmányaihoz egy buszjegy erejéig szívesen hozzájárulok.

Üdvözlettel:

Gulyás Gergely”