Hirdetés

Október 10-én országszerte 25 kis főzde tárja ki kapuit, hogy a sörök megízlelésén túl a látogatók vezetett túrákon megismerkedhessenek az üzemekel, a habos ital előállításának titkaival. A vendégváráshoz természetesen gasztronómiai kínálat is társul helyi kistermelőknek köszönhetően.

A Nyitott Főzdék Napja annak példája, hogy miként lehet a hátrányból előnyt kovácsolni. A magyar kisüzemek söreik legnagyobb hányadát a vendéglátásban és a turizmusban értékesítik, ám ezen ágazat a koronavírusjárvány miatt szinte lenullázódott, főleg Budapesten. Ezért a sörmesterek új értékesítési csatornákat kerestek-keresnek. Ezek sorába illeszkedik a Nyitott Főzdék Napja, ami a személyességgel, a sörkészítés kulisszatitkaiba való bepillantással nyújt plusz élményt.

Eddig 25 magyar kisüzemi főzde csatlakozott a Beerporn.hu internetes sörmagazin és információs portál által útjára indított kezdeményezéshez Győrzámolytól Hajdúböszörményig, Tokajtól – itt is főznek ám jóféle sört – Magyarhertelendig. A főzdéknél október 10-én természetesen vásárolni is lehet, egyes üzemek új főzetekkel rukkolnak elő az alkalomra. A résztvevő főzdék listája elérhető a nyitottfozdek.hu oldalon.

Korábban írtuk