A közönségszavazás, majd azt követően a szakmai zsűri döntése alapján a CIB Bank, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, valamint a kirowski által életre hívott „Év Internetes Kereskedője Díj” 2010. évi nyertese a BOOKLINE.HU online áruház lett. „Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője” címet a BRANDS.HU kapta. A zsűri idén is kiosztotta „Az Év Innovatív Internetes Kereskedője Díjat”, amelyet a BLUECHIP.HU érdemelt ki.

Az „Év Internetes Kereskedője Díj” eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására 2010. november 9-én a CIB Bank székházában került sor. A megtisztelő cím elnyerésével a bookline.hu – amely a hatodik alkalommal megrendezett verseny története során harmadjára nyerte el a díjat – jogot szerzett arra, hogy egy évig használhassa „Az Év Internetes Kereskedője 2010” címet. A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztotta „Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét” is, amely elismerést a brands.hu kapott. 2009 után második alkalommal osztották ki „Az Év Innovatív Internetes Kereskedője” díjat, amellyel a bluechip.hu büszkélkedhet. Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője, valamint az Év Innovatív Internetes Kereskedője díjak nyereményét a vatera.hu és teszvesz.hu kereskedelmi oldalakat üzemeltető allegroup.hu Kft. szponzorálta. A verseny keretében a fődíj nyertese mellett a szervezők nyilvánosságra hozták a zsűrizés pontozása alapján a második, illetve harmadik helyezettet.

Az Év Internetes Kereskedője, 2010 I. helyezett: bookline.hu

Az Év Internetes Kereskedője, 2010 II. helyezett: edigital.hu

Az Év Internetes Kereskedője, 2010 III. helyezett: jateknet.hu

Az Év Legígéretesebb Internetes kereskedője: brands.hu

Az Év Innovatív Internetes Kereskedője: bluechip.hu

A szakmai zsűri a következő szervezetek képviselőiből állt: Árukereső.hu; CIB Bank Zrt.; Informatikai Vállalkozások Szövetsége; kirowski Zrt.; [origo]; Index; Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SZEK.org); MasterCard Europe; Információs Társadalomért Alapítvány; Evo Média; Budapesti Corvinus Egyetem E-Business Kutatóközpontja.

A zsűri a döntés során értékelte a kereskedők pályázatát, melyben kiemelt szempontként szerepelt a vállalkozások üzleti modellje, az elért üzleti eredmények, a honlapok színvonala, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetőinek minősége és nem utolsó sorban, hogy mennyire felhasználóbarát. „Az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője Díj 2010”, valamint „Az Év Innovatív Kereskedője Díj 2010” a közönségszavazatok száma alapján a TOP 30-ba jutott kereskedők közül került kiválasztásra.

A díjazottaknak, valamint a jelölteknek egyaránt gratulálunk. A díjazottak meghívást kapnak a SZEK.org 2010. november 17-én rendezendő konferenciájára.

A díj kiemelt médiatámogatói: az Árukereső.hu, az Axel Springer, az Evo Média, a FEMINA.hu, az Index, az Optimusz, az Origo, és a Portfolio.hu.

A díj szponzorai: a CIB Bank, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége és az Allegroup.hu Kft.

A díj szakmai partnerei: a Budapesti Corvinus Egyetem E-Business Kutatóközpontja, valamint a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SZEK.org).

A díj történetében második alkalommal hirdettek meg az interneten szavazók között nyereményjátékot a szervezők, amelyet a MasterCard támogatott. A játék keretében egy nettó 100.000 forint értékű, CIB Bank által kibocsátott MasterCard bankkártya talált gazdára, amelyet Platthy Eszter nyert Gyöngyösről.