Vincze-Messzi Adél a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-nek elmondta: a buszon a baleset idején 46-an voltak, két sofőr és 44 utas. A balesetben egy ember meghalt, 34-en pedig megsérültek – írták.

Győrfi Pál kiemelte: a mentést két mentőhelikopter és 14 mentőautó végzi, jelenleg is tartanak még a kórházi átadások. A balesetben egy 35 éves férfi halt meg a helyszínen – mondta a szóvivő. Hozzátette: minden utast kórházba visznek vizsgálatokra.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a lengyel utasszállító autóbusz vasárnap reggel fél hét körül tért le az útról és borult árokba az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál.

Az autópályát a főváros irányába teljes szélességében lezárták.

Korábban írtuk

A rendőrség tájékoztatása szerint a Budapest felé tartó járműveket a kisteleki lehajtónál a 140-es kilométerszelvényben terelik le az M5-ösről, és csak a 114-es kilométerszelvényben Kiskunfélegyházánál térhetnek vissza a sztrádára.

Hirdetés

Pótlóbuszt küldtek Lengyelországból az M5-ös autópályán felborult turistabusz meg nem sérült utasaiért, a turisták családjai különvonalon tájékozódhatnak hozzátartozóikról – közölte vasárnap az utazást szervező dél-lengyelországi iroda.

A lengyel külügyi tárca közleménye szerint a busz vasárnap hajnalban Kiskunfélegyházánál árokba hajtott, majd felborult. A balesetben egy 35 éves férfi meghalt. A buszon utazó 46 ember – 44 utas és két sofőr – közül 24-en kórházba kerültek, egy embert súlyos sérülésekkel ápolnak.

A dél-lengyelországi Bielsko Biala székhelyű utazási iroda tulajdonosa a PAP hírügynökséggel közölte: folyamatosan kapcsolatban vannak a magyarországi lengyel konzuli szolgálattal, a turisták idegenvezetőjével. Az egészséges utasok hazaszállítását biztosító pótlóbusz a kora délutáni órákban tett nyilatkozat szerint már Magyarország határához közeledett.

A lengyel elnök kabinetfőnöke és külügyi államtitkára, Krzysztof Szczerski vasárnap reggel közölte: Andrzej Duda megbízta őt, hogy a baleset ügyében kapcsolatot tartson a budapesti lengyel nagykövetséggel. Délután Szczerski a Twitter közösségi oldalán megírta: a mentésről és a baleset vizsgálatáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel beszélt telefonon.

„Köszönjük magyar barátainknak az állami hatóságok gyors és hatékony helyszíni akcióját” – olvasható Szczerski bejegyzésében.