Fotó: Vermes Tibor/Demokrata
Kiszelly Zoltán
Hirdetés

„Már sokadszor látjuk, hogy keletről kell pótolni a nyugatról elmaradó vakcinákat, és csak így tudjuk az oltási tervet teljesíteni” – jelentette ki a Magyar Hírlapnak Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány politikai elemzések központjának igazgatója.

„Mivel Gyurcsány Ferenc miatt az összefogás nem vonzó, abban reménykednek, hogy ha az uniós álláspontot támogatják, azaz a nyugati vakcinák beszerzését, akkor nyugatról továbbra is politikai és médiatámogatást kapnak. Nekik az az érdekük – folytatta az elemző –, hogy a brüsszeli álláspont érvényesüljün, ahogy a betelepítési kvótánál, úgy a vakcinabeszerzésnél is.

„Brüsszelben és Berlinben úgy gondolkodnak, hogy az európaiak­nak egy közös sikerélményt kell adni. Azt szeretnék elhitetni, hogy csak az EU tudta a járványt kezelni, de ha Magyarország a migránsválsághoz hasonlóan ismét megmutatja, hogy a nemzetállami megoldás a sikeresebb, akkor újra az az érzés alakulhat ki az emberekben, hogy Brüsszel csak lassítja a járványkezelést, és a nemzeti hatáskör sokkal eredményesebb”

– értékelt Kiszelly Zoltán.

Korábban írtuk

A teljes cikket a Magyar Hírlap oldalán olvashatják IDE kattintva.