Hirdetés

Lánczi Tamás a műsor elején felidézte: nyolc napja dúl háború a szomszédban.

Demkó Attila elmondta, hogy nagyon nagy intenzitású, nagy kiterjedésű háború zajlik, 1945 óta Európában a legnagyobb. A délszláv háború áldozatainak száma is hatalmas, de már most elmondható, hogy a jelenlegi orosz-ukrán konfliktus valószínűleg ennél is többel jár.

Kiszelly Zoltán szerint Putyin is ugyanazt a hibát követi el, mint egykor Napóleon és Hitler. „Berúgta az ajtót” és várja, hogy az ukrán főseregek meggyengülésével összeomoljanak az ukránok. Azonban az ellenállás – úgy tűnik – ennél jelentősen nagyobb kihívást jelent az oroszoknak.

Demkó Attila felhívta arra a figyelmet: egy nagy Oroszország rohant le egy technológiailag és létszámban is elmaradott Ukrajnát. Az orosz főhaderőket még nem vetették be, így az ukrán határnál felsorakozott orosz csapatoknak is csupán egy része vesz részt a háborúban. Az ukrán haderő 200 ezer fővel védekezik, az orosz haderő teljes ereje pedig 900 ezer főből áll.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak; a teljes beszélgetés felvételét a fenti videóban nézhetik meg.