– Kuplerájok gyanús üzelmek, mutyiban kijátszott munkák, eltitkolt szerződések, lakásmaffia, kormányközeli cégek által uralt sötét birodalom lett a kerületből az elmúlt években – Lévai István Zoltán.

A Fidesz – mint mondta – elutasítja „a durva jogsértéseket”, „a kiskirályi mentalitást”, és „a folyamatos provokációt”, ezért döntött „az állampolgárok által támogatott és igényelt hivatal felállítása mellett”.

A hivatal céljáról szólva Lévai azt mondta: összegyűjteni „minden sötét és piszkos ügyet, azok részleteit, jogi vonatkozásait, megakadályozva ezzel, hogy a történteket az érintett városvezetők a szőnyeg alá seperhessék”.

– A Fidesz demonstrálni fogja, hogy elég volt az elmúlt évek rablógazdálkodásából, és minden erejével azon lesz, hogy az ügyekért felelős városvezetők, elsősorban Mester László polgármester és Szaniszló Sándor alpolgármester, átadják a kerület elől elrejtett információkat és viseljék a felelősséget – jelentette ki.

Hozzátette: az összegyűjtött információkkal a nyomozóhatóságok és az igazságszolgáltatás munkáját kívánják segíteni. Mint elmondta, több ügyben is bírósági feljelentés született, illetve rendőrségi, ügyészségi nyomozás zajlik.

Lévai István Zoltán az elmúlt időszak botrányait felidézve kifejtette: a polgármesteri hivatal asszisztenciája mellett lakásmaffia működött a kerületben, kétes körülmények között váltottak szolgáltatót a közétkeztetésben, nyilvánosházat működtettek egy önkormányzati intézményben, illetve több gyanús szerződést is kötöttek.

Ez utóbbi kapcsán utalt a Magyar Nemzet mai írására is, amely szerint az önkormányzat és az önkormányzat cégei két év alatt százmillió forint értékben kötöttek tanácsadói szerződéseket a Political Capitallal és annak holdudvarába tartozó társaságokkal.

(fidesz.hu)